נניח במקרה הטוב שכל מה שעשית עד היום שבו הבנת שאת בהריון מבחינת פעילות הגופנית היה הליכות בפארק, חדר כושר או סטודיו c,a,b למינייהם והגעת למצב שהגוף והבטן כבר לא מאפשרים לך לבצע את אותה פעילות - מה עכשיו? את לא רוצה להפסיק מצד אחד את הפעילות אך את מוגבלת בלא מעט פרמטרים, מצטברת עייפות וגם ישנו החשש לבצע תנועת או פעילות שלא תייטיב עם העובר.
לשם כך נפתחו לא מעט מקומות יעודיים שנותנים מענה לצורך שלך. פילאטיס ויוגה הן בהחלט שתי השיטות האולטימטיביות עדי לשמר את מצבך הגופני אך יותר מכל לעזור לך ולשרת אותך הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית לקראת הלידה.
ישנן לא מעט תופעות שמופיעות בזמן ההריון שדורשות תשומת לב וניתנות לפיתרון הן בתרגול פילאטיס והן בתירגול יוגה. החל בבעיות נשימה וחרדה וכלה בכאבי גב ובצקות בקרסוליים. יוגה להריון מאוד משחררו ומרגיעה ומתבצעת באופן המתאים לאישה בהריון, בעזרת מספר תנוחות ניתן לשפר את מצב רוחך וגופך פלאים. הערך המוסף של שיעורי יוגה לנשים בהריון הוא המודעות לגוף והיכולת להקשיב ולזהות מה נכון לגוף שלך בכל מצב, בין אם זה תנוחות שכיבה בזמן שאת רוצה לישון או מתיחות לגב כשאת מרגישה שהוא מציק לך יתר על המידה. פילאטיס להריון לעומת זאת יכול לחבר אותך וללמד אותך כיצד לעבוד ולגגיס את רצפת האגן מה שיעוזר לך בזמן ואחרי הלידה לשיקום מהיר של אזור זה. יוגה להריון או פילאטיס להריון בהחלט מביאים תוצאות והדבר ניכר בעיקר לאחר הלידה שתוך זמן קצר תוכלי לחזור לפעילות רגילה ביומיום או לפעילות הגופנית שאת רגילה לה - בהנחה שאת מקדישה זמן לכך ולא נשאבת לעולמו של התינוק החדש שמן הסתם שואב לא מעט זמן.
אני בהחלץ ממליץ גם למי שמעולם לא עסקה בפילאטיס או יוגה למצוא מרכז או סטודיו שמתמחה בעבודה עם נשים בהריון על מנת לשפר את אורח החיים שלך בתקופת התשעה חודשים של ההריון.
ניתן להתחיל פעילות מהשבוע ה-12 ועד שבוע 40+
המאמר נכתב על ידי סטודיו חן לפילאטיס, יוגה, פילאטיס לנשים בהריון, זומבה רמת גן
מרכז פילאטיס רצפה, יוגה, ויוגה להריון, זומבה רמת גן בניהולו של חן גיברשטיין